Hoppa till innehållet

Hälsa

Ilskan jäser bland bagare – storföretag fuskar med surdeg

"Det är jobbigt för oss bagare som jobbar med kvalitet och bra råvaror när vi ser att folk blir vilseledda”, säger bagaren Sébastien Boudet.
"Det är jobbigt för oss bagare som jobbar med kvalitet och bra råvaror när vi ser att folk blir vilseledda”, säger bagaren Sébastien Boudet. Bild: Bild: Janerik Henriksson / Fredrik Sandberg/TT

Dagens ETC

I veckan avslöjade brittiska medier att 15 av 19 brödtillverkare fuskar med det de kallar surdegsbröd. Bagaren Sébastien Boudet menar att samma sak pågår i Sverige. Redan för fyra år sedan uppmärksammade han de svenska storföretagens oärliga marknadsföring. ”Det har inte blivit ett dugg bättre sedan dess”, säger han.

Det är tidningen Which? Magazine som nyligen publicerade en granskning om bröd i Storbritannien som visade att nästan 80 procent av de surdegsbröd som testats inte var surdegsbröd.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln