Dagens ETC
Vassa knivar, fräsande olja och halkiga golv. För den som jobbar inom restaurang är risken att skada sig ovanligt stor. Var femte olycka som sker är dessutom allvarlig.
Karin Annebäck
Text
Kockar och kallskänkor har de tuffast. Åtminstone är det de som i störst grad riskerar att skada sig på jobbet, bland alla som arbetar inom handel och restaurang. Det visar en ny rapport från Afa försäkring. Men även bland andra restauranganställda är risken att skada sig allvarligt större än för arbetsmarknaden i snitt. Ofta orsakas skadorna av heta plåtar, kokade olja eller vassa knivar.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela vintern
Vill du läsa hela vintern till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.
Karin Annebäck
Text