
Matsvinnet kostar kommunerna 360 miljoner per år.
Bild: Tomas Oneborg/SvD/TTDagens ETC
Många svenska skolbarn väljer att inte äta skollunch. Det får konsekvenser både för mående och för miljö, enligt Livsmedelsverkets experter.
– Resurser som ska användas för elevernas utveckling och välmående hamnar i soptunnan, säger Elin Sandström, rådgivare på Livsmedelsverket.
Men orsaken bakom stavas inte äcklig mat, utan oro och utsatthet.

Text
Vill du fortsätta?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs ända till i sommar
Vill du läsa ända till sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Text
Ämnen i artikeln
Kommentarer
Den här konversationen modereras enligt ETC:s communityregler. Läs reglerna innan du deltar i diskussionen. Tänk på att hålla god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Olämpliga inlägg kommer att tas bort och ETC förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.
Detta kanske också intresserar dig

”Det finns en prestationspress i samhället”

De gjorde som Ulf Kristersson ville – riskerar nu utvisning

Turkiet bekräftar: Joakim Medin anklagad för att ”förolämpa presidenten”

Chefredaktören: Anklagelserna är falska – släpp Joakim Medin

Gigbolaget Bolt aktuellt för sjukresor: ”För sorgligt”
