– Många här är rädda, säger hon.
De vanligaste rädslorna är att vaccinet kan orsaka hjärtattacker och andra hjärtproblem. Kvinnor säger ofta att de hört om andra kvinnor som fått ont i livmodern efter vaccination och att de hört att flera inte fått tillbaka sin menstruation.
– Vissa säger också att många som tagit vaccinet har dött, andra säger att det inte fungerar. De frågar mig varför man måste ta flera sprutor om det fungerar, om det fungerade skulle det ha räckt med en.
Khadra Abdullahi berättar att de ofta pratar med samma personer många gånger, ibland upp till tio gånger.
– Många ångrar sig efter att vi pratat några gånger och väljer sedan att vaccinera sig, även om de flesta inte lyssnar. Vi förklarar att vaccinet skyddar dig, men också att det minskar risken att sprida smittan och på så vis skyddar andra.
Litar inte på informationen
I Rinkeby har mellan 46 och 48 procent tagit den första sprutan. Att många inte litar på att vaccinet fungerar eller på de som informerar tror Khadra Abdullahi är det största problemet, och den enda lösningen hon ser är att fortsätta prata med människor.
– Det finns ingenting annat att göra, det finns bara en sak och det är att vi måste prata mer, ännu mer. Sen tror jag att många vill ha information av en läkare istället för från oss eller myndigheterna. Många litar mer på läkare så det skulle kunna vara ett bra sätt att nå fler, säger hon.
På en bänk mellan bostadshusen sitter Maria Aveleira och Antonio Nuners och njuter av solen. De har båda tagit vaccinet.
– Vi fick vaccinet på vårdcentralen, men det kommer kännas ännu tryggare när vi fått en tredje dos, säger Antonio Nuners.
De är medvetna om att många väljer att inte vaccinera sig, vilket är varför de hoppas på en tredje dos.
– Sjukdomen kommer finnas kvar så länge så här många väljer att inte vaccinera sig. Det är katastrof nu, när jag går till affären och hör någon hosta då tänker jag direkt på det. Det är smitta som sprids till mig och mina barn. Så länge det här fortsätter kommer vi behöva ta fler sprutor, säger Antonio Nuners.
– Jag blir blir orolig när jag tänker på det, och jag kan inte förstå varför inte alla som kan vaccinerar sig. Det är enkelt att boka en tid och det finns mycket information för den som är orolig, säger han.
Vill inte bli sjuk
I nordöstra Rinkeby, alldeles intill E18, har bara 42 procent av de boende tagit första sprutan. I en stor park i området sitter Diazia Kachouwan och tittar på sina barn som leker.
– Jag har inte tagit vaccinet. Jag har tittat på nyheterna, lyssnat på vad folk berättar och läst om vaccinet och jag är rädd, jag tror att det kan vara farligt och att det ska göra mig sjuk. Jag vill inte bli sjuk, säger hon.
En bit därifrån är Mahamud Abdullahi påväg hem från tandläkaren med sin dotter. Han berättar att han väntade länge innan han tog första sprutan.
– Jag tog den för fyra veckor sen ungefär. Jag väntade ganska länge för jag har haft covid-19 och då har man ju ett skydd ett par månader, så jag tänkte att jag inte måste stå först i kön.
Han fick sin första dos på en skola i området, och han känner inte igen sig i att få skulle välja att vaccinera sig.
– Det var många där i skolan när jag tog sprutan, och de jag pratar med har vaccinerat sig, säger han.
– Många kanske tänker som jag och väntar om de redan varit sjuka, men så småningom kommer alla behöva ta det tror jag. Det kommer säkert införas krav som vaccinpass och sånt.