Hoppa till innehållet

Reportage

Sänkdalens gård – 45 år av ekologiskt jordbruk

Bild: Bild: Niclas Sandberg

ETC Norrköping

När Tomas Gunnarssons ­pappa på 1970-talet slutade använda­ konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel tyckte många att han var en knäppgök. 45 år senare drivs Sänkdalens gård fortfarande ­ekologiskt. ”Det har svängt hur man ser på ekologisk produktion, särskilt­ från konsumenternas håll”, säger Tomas som äger och driver gården tillsammans med sin fru Nilla ­Gunnarsson.

Det är förmiddag och full aktivitet i glassfabriken på gården. Tusen liter­ kokosglass har just börjat­ tappas­ i portionsbägare när maskinen­ som matar fram bägarna går sönder. Burkarna får matas i för hand medan Tomas hämtar­ verktyg för att laga felet.

BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Ekologisk glass och rapsolja

Familjedrivet jordbruk

Utmaningar inför framtiden 

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på ETC Norrköping!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs ända till i sommar

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa ända till sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln