Hoppa till innehållet

Reportage

Så fixar du ett grönt julbord

Therése Granholm och Jill Selander vill inspirera till ett grönare och mer hållbart julbord.
Therése Granholm och Jill Selander vill inspirera till ett grönare och mer hållbart julbord.

ETC Sundsvall

Skippa köttet och satsa på grönare mat i jul. Inspirationen bjuder Therése Granholm och Jill Selander på, vars veganska julbord drar fulla hus.

Intresset för vegetariska alternativ till julmaten är stort. När Hälsofrämjandet i Sundsvall och Djurens rätt Sundsvall-Timrå bjöd in till en helvegetarisk julbuffé med ett 20-tal rätter i lördags blev platserna snabbt fullbokade.

  • 5 rödbetor
  • 1/2 pepparrot
  • 4 msk kapris
  • 1 rödlök
  • en näve valnötter
  • ca 3 msk ströbröd
  • ca 1 msk potatismjöl
     
  • ca 2 msk vetemjöl
  • rosmarin
  • timjan
  • råsocker
  • agavesirap
  • salt
  • peppar

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på ETC Sundsvall!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs ända till i sommar

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa ända till sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln