Med de orden avslutade finansminister Magdalena Andersson torsdagens pressträff där hon presenterade regeringens ekonomiska vårproposition och vårändringsbudget 2021.
Och det är en budget där fokus inte oväntat ligger på pandemin och på ”jobben, jobben, jobben”, för att citera finansministern.
Totalt handlar det om reformer och åtgärder för 45 miljarder kronor, detta i ett läge när de offentliga finanserna under finansdepartementet kraftigt försvagats under 2020 och med ytterligare kräftgång att vänta under 2021.
Störst medel tillförs för att öka omställningsstödet (6,2 miljarder kr), för att möta ökade kostnader för sjuklön (5,1 miljarder kr), till stöd för personer i korttidsarbete (3,2 miljarder kr) och till evenemangsstöd (3,5 miljarder kr).
Sammanlagt satsar regeringen 31,5 miljarder kronor på åtgärder för att lindra pandemins följdverkningar.
– Vi lägger stora resurser på att människor ska kunna ställa om, sade Magdalena Andersson under pressträffen, som flera gånger påminde om Sveriges starka ställning avseende arbete jämfört med övriga EU.
Finansministern lade också mycket krut på att berätta om satsningar på dem som står längst från arbetsmarknaden, det vill säga, ungdomar, nyanlända och långtidsarbetslösa, och lovade att tillägg i budgeten skulle resultera i totalt 22 000 nya utbildningsplatser för dessa grupper.
Två andra poster där stora medel tillförs är vaccinering och testning och smittspridning, som totalt utökas med 3,4 miljarder kronor, samtidigt som kostnader för uppskjuten vård kompenseras med 2 miljarder kronor.
Även kollektivtrafiken i Sverige får ett tillskott på en miljard kronor, vilket redovisas under rubriken ”Fortsatt grön ekonomisk återstart”.
Bland nyheterna inom rättsväsendet pekade Magdalena Andersson ut ett område som var extra prioriterat:
– Det finns ett våld som pågår dygnet runt och året runt och det är mäns våld mot kvinnor, sade hon och fyllde på med att 200 miljoner kronor avsätts för ändamålet.