Påskmaten blir rekorddyr i år
Dagens ETC
På tre år har priset för påskmaten stigit med nästan 50 procent, skriver DN. Allra störst prisökning har det som mer än något annat förknippas med påsk för – äggen. Bara sedan förra året kostar ägg nästan 12 procent mer. Därefter kommer gravad eller rökt lax, sill och choklad. Laxen har ökat med drygt 30 procent jämfört med för tre år sedan, sill med knappt 30 procent och chokladen med 25 procent. Jämfört med förra året har dock två varor blivit något billigare – lammkött och kyckling.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela hösten
Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.