Så lät det när de båda fackförbunden presenterade sin uppgörelse med arbetsgivarorganisationen Svenskt näringsliv för en vecka sedan.
Möjligheten till omställning är en del i uppgörelsen mellan fackförbunden och Svenskt näringsliv.
Men det finns en hake. Uppgörelsen kan stoppas av de andra LO-förbunden. Omställningen ingår i LO-förbundens trygghetsfond, som ägs av LO och Svenskt näringsliv gemensamt.
– Det är ett avtal som vi har gemensamt. Ett enskilt förbund kan inte göra vad det vill med det, säger LO:s avtalssekreterare Torbjörn Johansson.
”Ingenting har löst sig”
Tonläget är fortfarande högt mot Kommunal och Metall från flera av de andra LO-förbunden.
– För min del står vi kvar precis där vi var i fredags. Ingenting har löst sig, situationen är som den är och det är inget man löser på några timmar på en eftermiddag, säger Transport-ordföranden Tommy Wreeth i en kommentar till Dagens ETC.
Handels avtalssekreterare Per Bardh ser det som tveksamt om Kommunal och IF Metall får igenom det de lovat sina medlemmar.
– De har gjort en uppgörelse som de inte ens vet att de kommer att få till. Det bygger på att de andra LO-förbund ger dem den rätten. Varför skulle de förbund som nu är aggressiva i sin kritik gå med på det?, säger han.
Kommunals avtalssekreterare Johan Ingelskog säger att det man kommit överens med Svenskt näringsliv och Metall är att det framförhandlade omställningsavtalet ska komma fackförbunden till del.
– Sen exakt hur det ska gå till är vi inte klara med.
Det framställdes som klart när ni skickade ut pressmeddelande om överenskommelsen.
– Ja det är klart så tillvida att vi är överens om att Kommunal och Metall ska ha det här. Hur det ska gå till, det är en jätteomfattande förändring både i lagstiftning, kollektivavtal och en omställningsdel. Det bör man vara lite ödmjuk inför. Det är klart att om inte alla delar är på plats så faller överenskommelsen, säger Johan Ingelskog.
Bättre pensionsuppgörelse
Han säger också att flera av LO-förbunden exempelvis har förhandlat till sig bättre pensionsuppgörelser i sina kollektivavtal än som finns i det avtal som finns mellan LO och Svenskt näringsliv.
– Det är inte så att vi har haft synpunkter när de manliga LO-förbunden har förhandlat till sig förbättringar i sina enskilda kollektivavtal, det står dem fritt att göra det. Nu vill vi göra förbättringar i vårt omställningsavtal, även om det just nu är lika villkor, säger han.
Så hur stor är chansen att övriga LO-förbund går med på att låta Metall och Kommunal få fördelar, med tanke på hur irriterad stämningen är just nu?
Torbjörn Johansson på LO tycker att frågan är fel ställd.
– Frågan är ju om arbetsgivaren är beredd att låta godbitarna gå till alla. Då är det inga bekymmer. Men om det blir så att godbitarna bara går till vissa, men andra ska ha sämre avtal blir det svårare, säger Torbjörn Johansson.