Högt uppsatta moderater som Douglas Thor, ordförande för ungdomsförbundet, undrar hur han kan ha tillåtits komma in. Efter tolv timmar har inlägget nästan 400 000 visningar. Då har även Svenska Dagbladet publicerat en ledare av Peter Wennblad, där han skriver att Ulf Kristersson buades ut av Palestina-aktivister, anförda av en ledare för den ökända Ali Khan-klanen.
Men mannen på filmklippet har inget med det kriminella nätverket att göra. Mannen är en 22-åring från Växjö, Bachar Garar, vilket tidningen Proletären var först med att berätta om.
– Många skrev till mig att gå in på Twitter och läs vad Bali anklagar dig för... Det är väldigt oprofessionellt och oansvarigt att hänga ut någon på det sättet utan att man ens dubbelkollar, säger han till Dagens ETC.
Hatkommentarerna på inlägget rasslade in. Och också hat direkt till Bachar Garar. Så har det fortsatt.
– Jag har fått många hatiska och rasistiska kommentarer och även nu efter att jag skrev att jag inte har något med kriminalitet att göra så får jag hatmeddelanden.
”Känner oss hotade”
När det stod klart att uppgifterna om Bachar Garar var tagna ut luften tog Hanif Bali bort sitt inlägg. Och även Peter Wennblads text rättades. Men Bachar Garar menar att skadan redan är skedd. Plötsligt associeras han med kriminalitet.
– Jag och min familj känner oss hotade, det är väldigt obehagligt, säger Bachar Garar.
Han är starkt kritisk till att de påhittade uppgifterna fick fäste även hos en av landets största nyhetstidningar.
– Peter Wennblads jobb är att granska och källkritisera så när han sprider såna missledande nyheter visar det att antingen så har hans egna åsikter förblindat hans sinne eller så är det en trend nuförtiden som går ut på att svartmåla pro-palestinska aktioner och demonstrationer, något som vi har bevittnat och blivit utsatta för under de senaste veckorna.
Jämförs med Nazityskland
Men det är inte bara uppgifterna om Bachar Garar som varit omtvistade efter Ulf Kristersson och Elisabeth Svantessons afterwork. I sociala medier sprids bilden av ett event som togs över av Hamas-anhängare. Och Ulf Kristersson själv skriver på Facebook om politiska sabotörer, och om hur han aldrig kommer ”acceptera att kriget där leder till terrorromantik och antisemitism här”. Ännu ett steg tog Johan Abrahamsson, ordförande för Moderaterna i Västra Götaland, det. Han jämför Pustervikpublikens agerande med Nazityskland.
– Så här gjorde ju tyskarna under andra världskriget. Då klampade man in och kidnappade möten precis på det sättet som vänsterrörelsen gör nu, säger han till GP.
Han hävdar också att Hamas hyllades, att det skreks Hamas i lokalen vid flera tillfällen. Men den bilden delar inte Johanna Söderman Wigh, som är engagerad i Allt åt alla Göteborg och stod i publiken.
– Människor buade inte för att Kristersson fördömde Hamas, utan för att han vägrade svara på hur regeringen ser på Israels agerande och alla civila dödsoffer, säger hon.
Bachar Garar har samma uppfattning.
– Ingen hyllade Hamas där eller tillhörde Hamas. Att folk var missnöjda var inte för att de stödde Hamas utan för att Ulf alltid vänder sig mot Hamas när han får frågan om att fördöma Israel. Hade han fördömt både Hamas och Israel och krävt ett stopp för båda, skulle vi ha accepterat det. Det var irriterande att han vägrade fördöma Israel eller kräva ett eldupphör, säger han.
Har rätt att bua
Att stämningen stundtals var både upprörd och känslosam håller de båda med om. Men inte att det var aggressivt, som Ulf Kristersson menar.
– Folk buade och ropade slagord när han kom in, och det har man ju all rätt att göra. Men sedan lugnade det sig och det ställdes frågor om allt möjligt, om klimatet och papperslösas rättigheter. När någon sedan frågade om varför regeringen var så snabba med att skicka stöd till Ukraina men inte ens röstat för vapenvila i Gaza, och Kristersson inte gav något svar, blev stämningen allt mer irriterad och upprörd, säger Johanna Söderman Wigh.
Men bilden som Moderaterna förmedlar, av aggressiva gaphalsar som går in för att förstöra mötet, delar hon inte alls. Inte heller att agerandet från de mest högljudda i publiken är ett demokratihot, som Ulf Kristersson säger till GP.
– Det var stundtals upprört och mycket känslor, men att få visa det och få ifrågasätta även en statsminister är väl just vad demokrati är.
Hotar inte demokratin
Christian Nylén, lokalpolischef i södra Göteborg och kommenderingschef, ser inte heller tisdagskvällens händelser som demokratihotande.
– Jag hade sett det som ett större hot mot demokratin om polisen bestämt att vissa inte var välkomna. Ett politiskt parti bjuder in till en öppen frågestund, då ska alla ha rätt att uttrycka sina åsikter.
Även Christian Nylén beskriver stämningen som att det var mycket känslor, och ett högt tonläge. De som bedömdes störa för mycket leddes ut ur lokalen. Totalt handlade det om åtta personer, bland annat Bachar Garar.
– I de fall där gapen och skriken gick till överdrift fördes personerna ut. Men på det stora hela är min bild att de som ville kunde framföra sina åsikter och att frågestunden kunde genomföras, säger Christian Nylén.
Fotnot: Dagens ETC har sökt Peter Wennblad