Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Nytt vegokött till barn och gamla

Klassiska köttbullar och ­makaroner – utan kött.
Klassiska köttbullar och ­makaroner – utan kött. Bild: Bild: Anne Normann

ETC Göteborg

Vegetabiliska proteiner kombinerade till en helt ny köttliknande produkt. Det kan hamna på tallrikarna i bamba om ett pågående forskningsprojekt når hela vägen fram till grytorna.

Det går att leva fint på vegetabiliska proteiner, men olika proteinrika grönsaker har olika aminosyror – på vanlig svenska betyder det att en kombination är det bästa. Därtill är de halvfabrikatsprodukter som finns på marknaden i dag ganska dyra, men inom ett par år kan ett billigt, gott och miljövänligt alternativ vara färdigt att servera. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela hösten

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln