Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Nytt vegokött till barn och gamla

Klassiska köttbullar och ­makaroner – utan kött.
Klassiska köttbullar och ­makaroner – utan kött. Bild: Bild: Anne Normann

ETC Göteborg

Vegetabiliska proteiner kombinerade till en helt ny köttliknande produkt. Det kan hamna på tallrikarna i bamba om ett pågående forskningsprojekt når hela vägen fram till grytorna.

Det går att leva fint på vegetabiliska proteiner, men olika proteinrika grönsaker har olika aminosyror – på vanlig svenska betyder det att en kombination är det bästa. Därtill är de halvfabrikatsprodukter som finns på marknaden i dag ganska dyra, men inom ett par år kan ett billigt, gott och miljövänligt alternativ vara färdigt att servera. 

BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Saknar ännu namn

Ungdomar i fokusgrupp

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på ETC Göteborg!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs ända till i sommar

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa ända till sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln