Hoppa till innehållet

Reportage

Nu kan studenter välja medveten tallrik

Bild: Bild: Malin Beeck

ETC Uppsala

Nu börjar Uppsala universitets restauranger märka ut koldioxidavtrycket på alla rätter som serveras. På så vis uppmärksammas matens klimatpåverkan. ”Vi vill inte komma med pekpinnar, men vi förklarar hur det är”, säger Susanne Larsson, produkt- och kvalitetsansvarig på Högskolerestauranger AB.

På Ekonomikums lunchrestuarang sorlar gästerna lätt – det är ännu en stund kvar till den stora lunchrusningen, men redan bildas det köer och en del av gästerna springer brådskande ut med mat i papplådor.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Uppsala!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln