Organisationen följer fallet med Meriam Yenhya Ibrahim som uppmärksammats världen över. Den 27-åriga kvinnan var höggravid då domen föll och hon har sedan tvingats föda i fängelset, utan tillgång till vård. Bland annat har Storbritanniens premiärminister David Cameron uttalat kritik mot Sudan, men från svenskt håll har det varit tyst, vilket Ayman Adel Amin beklagar.
– Det går att påverka Sudan. Layla Ibrahim som också var dödsdömd släpptes fri sedan världen satt press på regimen, säger han.
Det var i juli 2012 som 23-åriga Layla Ibrahim dömdes till döden genom stening för äktenskapsbrott. Hon fängslades tillsammans med sitt nyfödda barn men frigavs efter protester.
Maken förbjuden att besöka fängelset
I slutet av maj väcktes hopp även för Meriam Yenhya Ibrahim då en tjänsteman på utrikesdepartementet i Sudan sa till BBC att hon skulle släppas fri inom några dagar, men sedan har inget hänt.
– Det är de konservativa grupperna i landet som håller emot och de har mycket makt. De gick ut några dagar efter BBC-uttalandet i nationell teve och sa att hon blir kvar i fängelset, berättar Ayman Adel Amin.
Han har också fått rapporter om att Meriams man nu förbjudits att besöka sin fru och sitt nyfödda barn, vilket han kunnat göra tidigare.
Ska ställa fråga till Carl Bildt
Ayman Adel Amin på Human Rights Organization, som på alla sätt vill få Sverige att uttala kritik, lever i Sverige och träffade i förra veckan riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh (V) för att diskutera fallet. Amineh Kakabaveh har berörts av historien om Meriam och ger nu löften om att agera. Hon kommer i veckan att ställa en fråga i riksdagen till utrikesminister Carl Bildt.
– Jag vill veta vad Sverige kan göra för att stoppa dödsdomen. Det är barbariskt och det är en medeltida lag som styr. Sverige är känt som världens mest jämställda land och borde kunna vara en betyda röst i de här frågorna, säger hon.
Amineh Kakabaveh är aktiv i organisationen Varken hora eller kuvad och planerar även att skriva ett brev till Jan Eliasson, vice generalsekreterare i FN.
– Meriam är bara ett fall bland många. Runt om i världen behandlas kvinnor så här. Det är ett krig mot kvinnor som pågår och FN borde agera, säger hon.