"Är du trött på manliga härskartekniker på jobbet?" med denna fråga lanserade fackförbundet Unionen nyligen sin kampanj Mansplaining-akuten. Via telefon vill Unionen här "utbilda i manliga härskartekniker på jobbet".
Men det dröjde inte länge förrän Mansplaining-aktuten anstormades av kritiker som - ironiskt nog - mansplainade problemen med begreppet "mansplaining".
"Det är pekpinnefasoner som detta som får folk att rösta på kandidater som Trump. Unionen har helt plötsligt valt att misskreditera hälften av sina medlemmar. Sådant här trams hade jag kunnat förvänta mig av LO eller annan vänsterextremistisk sekt, men inte från egna fackförbundet. Skäms!" skrev en person i kommentarsfältet på Unionens Facebooksida.
"Är inte ordet mansplaining i sig sexistiskt?" forstätter en annan.
"Jag är trött på kvinnliga härskartekniker." skriver en tredje.
BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS
Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 148 087 0
"Extremfeminister uppfinner ord"
En av kritikerna tycker att det borde finnas ett bättre och mer neutralt ord än mansplaining för fenomenet.
"Att extremfeminister uppfinner ord som skuldbelägger hela det 'ondskefulla könet' män är väl ingen överraskning, men man kanske ska tänka sig för en extra gång innan man börjar använda sig av deras splittrande retorik", skriver en annan och fortsätter:
"Det är lika kränkande som om man skulle säga 'jewsplaining' eller 'whitesplaining' eller 'blacksplaining'. Man pekar ut en hel grupp av människor varav den stora majoriteten är oskyldiga. /.../ Ni sänder signalen att unionen vill misstänkliggöra män. Gissa hur era manliga medlemmar känner sig."
I den långa kommentarstråden får kampanjen också mycket beröm.
"Tack för ett bra initiativ, Unionen. Kommentarerna påvisar på ett poetiskt sätt behovet av att lyfta diskussionen om härskartekniker och att ge stöd till de som utsätts och ge en tankeställare till de som använder sig av dem medvetet eller omedvetet", sammanfattar en person i kommentarsfältet.