Tre huvudspår står i fokus när Magdalena Andersson stakar ut riktlinjerna för sin tid som ny partiledare i Socialdemokraterna.
Först och främst är det välfärden, med skola, vård och äldreomsorgen. Där vill den nyvalde s-ledaren se en kraftig vädning av politiken.
– Jag vill ta tillbaka den demokratiska kontrollen över vård, skola och omsorg, säger Magdalena Andersson på en pressträff i Göteborg, mindre än en timme efter att hon valts till ny partiordförande för S.
Partistyrelsen har förslag liggande på kongressen om att stoppa vinstintressen i skolan, men för de båda andra områdena är det lite mer oklart.
– Det är ett helt orimligt system, säger hon om det världsunika vinstdrivande svenska skolsystemet.
– Där ser det annorlunda ut på de andra områdena. Jag vill ju inte att våra skattepengar ska rinna ner i fickorna på riskkapitalister och privata ägare, jag vill att de ska gå till patienterna och de äldre. Där får vi se hur vi ska ta de frågorna vidare. Men att vi ska styra mer från det offentliga.
Klimatomställningen är andra fokusområdet.
– Vi ska gå från snabbt till ännu snabbare, säger hon
Det tredje området Andersson vill satsa på är segregationen och brottsligheten.
– Vi ska ha en fullskalig mobilisering från hela samhället för att bryta segreationen och ta tillbaka kontrollen från de gäng som håller hela bostadsområden som gisslan, och jag vill vända på varje sten för att röka ut våldet som hotar vår samhällsgemenskap.
Hon utlovar att resonemangen ska utvecklas i det längre installationstal som den nyvalde s-ledaren ska hålla klockan 10 på fredagsförmiddagen.
– Oavsett om det gäller välfärden, brotten eller klimatomställningen så är det väldigt tydligt att hela världen ropar efter mer samhälle och mer politik och mer demokratisk kontroll.
– Det här är ju inga problem som kan lösas av mindre samälle, med marknadsexperiment. Det gör ju också att högern har inte svaret på de här frågorna. Och här kommer ju också konflikten att ligga inför valet 2022, säger Magdalena Andersson.
En av de hetaste frågorna inför S-kongressen har handlat om debatten kring det finanspolitiska ramverket, där bland annat den vänsterlutande partiföreningen Reformisterna vill se lån för ökade investeringar.
Dagens ETC ställer frågan till Magdalena Andersson om hur hon ser på debatten och om hon ser en öppning för att skrota överskottsmålet.
– Vi föreslår ju ett balansmål i riktlinjerna, så det är klart, det är ju en viktig förändring. Och det skulle ju lösgöra resurser som vi skulle kunna använda för att investera mer i skolan, sjukvården, äldreomsorgen eller klimatomställningen till exempel, svarar Magdalena Andersson till Dagens ETC.