– Papperslösa är helt beroende av andra, det är ett hopplöst liv som tär på människor, säger hon.
Längs väggarna i hennes lägenhet står flyttkartonger noggrant märkta med sitt innehåll. Psalmbok står det på en. Det är slående hur lite saker hon har.
– Det kommer några fler vänner och hjälper till att bära om en stund.
En knackning hörs från ytterdörren.
– Nu kommer han, säger Eva Clarängen och reser sig.
Sju år som papperslösa
Han var tandläkare, hon arbetade som direktör inom FN i Palestina. 2010 blev de gravida med sitt första barn utan att vara gifta.
Ehab slår sig ner vid det lilla köksbordet hemma hos Eva -Clarängen och tar ett djupt andetag. Han vill berätta om sin situation, om hur år av lidande, osäkerhet och dödshot påverkat familjen.
– Jag tänker inte vara tyst längre, säger han.
– Sverige skryter om att vara ett land som värnar mänskliga rättigheter, men det stämmer inte. Migrationsverket bryr sig inte om mina barn. Om något händer dem är det deras fel, deras ansvar.
Enligt muslimsk kultur är det fel att ha en sexuell relation utanför äktenskapet, det anses dra vanheder över kvinnans familj.
– Vi var tvungna att fly till Jordanien eftersom Hannans familj ville döda henne och barnet. Många kvinnor dödas på grund av heder i Palestina. Det händer även här. 2016 dödades 13 kvinnor i Sverige av dessa anledningar.
Det dröjde ett och ett halvt år innan brodern fick nys om var de fanns.
– Han brände ner vårt hus, men vi lyckades fly.
Via en irakisk affärsman som Ehab hade lärt känna under sina studieår i Ukraina fick familjen hjälp att ta sig till Sverige.
– Vi kom hit 2012. Sedan 2013 har vi levt som papperslösa och fått sammanlagt 14 avslag.
I våras öppnade han en Facebooksida för ett av sina barn.
– Jag har inte använt sådana medier på fem år och trodde inte att de skulle hitta den, säger han.
Men sedan en och en halv månad har hoten trillat in.
– I en video hotar Hannans bror att skära halsen av våra barn framför våra ögon och sedan bränna deras kroppar.
Ehab har skickat videon till Migrationsverket och ansökt om verkställighetshinder.
– Handläggaren menar att det inte går att se vem som är på videon och avslog vår ansökan, men nu kommer nya meddelanden med hot hela tiden.
Flyttat runt
Varje dag går han flera varv runt huset där familjen hyr en lägenhet svart. Det är ett sätt att försöka övertala sig själv om att inte vara så orolig.
– Det är klart att jag är rädd, varken jag eller min fru kan sova ordentligt.
Eva Clarängen har hjälpt Hannan att få hjälp av en psykolog.
– Hon mår väldigt dåligt, men jag tycker att hon verkar må lite bättre sedan hon började hos psykologen, säger Eva.
Ehab har tappat räkningen på hur många gånger familjen flyttat sedan de lämnade Palestina för sju år sedan.
– Som mest flyttade vi sex gånger under tio dagar. För barnen har det varit väldigt jobbigt, det blir en enorm stress att flytta från sina vänner och hela tiden byta miljö.
”Ni talar inte sanning”
En period jobbade Ehab svart för en restaurang. För ett 14-timmarspass fick han 300 kronor, annars har familjen varit helt beroende av hjälp från andra. Pengar till hyra och uppehälle får de från engagerade i civilsamhället. Ehab sträcker fram sin hand och tar tag i Evas.
– Utan denna fantastiska kvinna och hjälp från kyrkan vet jag inte vad vi hade gjort, säger han.
Nu håller han hoppet uppe om att domstolen ska bevilja familjen uppehållstillstånd. Migrationsverket erkänner hedersbrott som en kriminell handling.
– Handläggaren menar att vi inte talar sanning. Varför skulle vi ljuga? Hela vårt liv är förstört, vi har ingenting och våra karriärer är raserade, men våra barn kan fortfarande få en bra framtid. Det är för dem jag försöker vara stark.