En lärare på Hisingen i Göteborg riskerar att få sparken. På Twitter kallar han polisen för Ku Klux Klan och jämför kommunalrådet Anneli Hulthén med Hitler.
– Jag måste också få slappna av och vara en vanlig människa, säger läraren.
Läraren arbetar på en grundskola och har gjort sina utfall mot polisen och politiker på Twitter, rapporterar GT. När en misstänkt 22-årig gängledare greps i Biskopsgården i mars retweetade läraren en artikel från tidningen om händelsen och kallade polisen för Ku Klux klan. I artikeln uttalar sig pappan till 22-åringen och anklagar polisen för att ha försökt döda honom när de stormade familjens lägenhet med automatvapen.
På sitt Twitterkonto jämför läraren också kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Anneli Hultén (S), med Hitler, Pinochet och andra tyranner.
Rektorn på skolan kallar hans twittrande ”fruktansvärt allvarligt” och menar att det kan leda till att eleverna tappar förtroendet för både samhället och polisen. Läraren riskerar nu att bli av med jobbet.
– För mig spelar det ingen roll hur duktig lärare han är när det gäller så här allvarliga överträdelser, säger rektorn till GT.
Var frustrerad
Läraren själv säger att han kallade polisen för Ku Klux Klan eftersom han var frustrerad över att de alltid ska ha rätt och inte erkänner sina fel.
Han menar också att de åsikter han vädrar privat på Twitter inte har att göra med hans roll som lärare. Att fler än hans följare kan se hans tweets säger han sig inte ha förstått.
– Jag har inga elever som följer mig på Twitter och jag har skrivit det här som privatperson. Det jag skriver är utanför mitt arbete. Jag är inte anställd 24 timmar om dygnet och jag måste också få slappna av och vara en vanlig människa utan att jag har min uniform på mig, säger han till GT.
Trängselskatt = Hitler
Att han liknande Anneli Hulthén vid Hitler och andra diktatorer som Pinochet beror på att han är upprörd över trängselskatten i Göteborg.
– Det handlar om den demokratiska processen. Om att hon inte lyssnar på folkrätten (sic!) i frågan om trängselskatten. Hon sitter där med valsedlarna och varför kan hon då inte acceptera att folket går emot henne? säger läraren.