För Dagens ETC berättar programledaren om ensamheten, processen att skaffa barn på egen hand och att den privata Hanna hon blottar i radio och krönikor inte riktigt är hela sanningen.
Läs här:
Tror du också att du känner Hanna Hellquist?
Mats Jonsson: ”Varför ska jag bo där?”
Mats Jonsson är Sveriges främsta och elakaste skildrare av storstadsliv i serieform. Nu flyttar han hem till byn i Norrland.
– Jag har tecknat så mycket om Norrlandsfrågor och konflikten mellan stad och landsbygd. Då skadar det inte att bo där. Och det är en bonus att slippa leva i den nyliberala experimentverkstad som Stockholm är. Varför ska jag bo där den politik jag ogillar så starkt, är allra hårdast?
Läs här:
Färdiggnällt i Stockholm
Uje Brandelius: ”Många tror att jag ska ha smarta saker att säga”
– Jag har lärt mig att man inte blir så jävla mycket smartare eller visare av att få en sjukdom. Många tror att jag ska ha smarta saker att säga om livet, men det har jag inte. Jag är lika dum som förut!
För fem år sedan kom läkarens diagnos: Uje Brandelius hade fått Parkinsons sjukdom. Denna omtumlande period skildras i kritikerrosade ”Spring Uje spring. Han berättar om ilskan, detaljen i filmen som inte stämmer och varför han lämnade jobbet på Vänsterpartiet.
Läs här:
Uje Brandelius: ”Jag är lika dum som innan jag fick sjukdomen”
Björn Ranelid: ”När jag berättar om allt jag gjort blir folk störda”
Han är arbetarsonen som kör Jaguar och predikar att alla människor är unika. Men var står Björn Ranelid politiskt?
– De som ens gör ett försök att prata med mig om Sverigedemokraterna har inte förstått någonting, säger författaren.
Kristin McMillen besökte författarens jättevåning på Södermalm för att prata om rasism, klassresa och gåtan kring den biologiska pappan.
Läs här:
Björn Ranelid: ”Jag är en viktigare opinionsbildare än Lena Andersson och Göran Greider”
”Det var mig det var synd om, jag rådde inte för min ensamhet. Allt var kvinnors fel”
Dennis var nyfrälst. Äntligen något som erbjöd sammanhang, som förklarade hans ångest och känsla av otillräcklighet. Han sa att han hade svalt svarta pillret, att han fått en uppenbarelse: det pågår ett systematiskt förtryck av män.
– Jag har ju märkt att det är något som inte stämmer.
Andreas Gustavsson gör ett djupdykande reportage om männen som lever i ofrivilligt celibat.
Läs här:
Så gick det för de svenska incel-männen
Göran Greider: ”Jag är övertygad om att det kommer att gå bra. Även om det tar tid.”
Först trodde läkarna att det var cancer, sedan inte. Vid nyår kom till sist läkarnas besked: Malignt lymfom - en aggressiv form av blodcancer. I en stor intervju med Dagens ETC berättar Göran Greider om hoppet, ångesten och vikten att föreställa sig det värsta.
– Paradoxalt nog var det en slags befrielse att få ett besked av något slag. Men det är ändå så att det är en fråga om liv och död, säger Göran Greider.
Läs här:
Göran Greider: ”Jag ska inte dö nu”
Vigdis Hjorth: ”Familjen var ödelagd för länge sedan”
Med romanen ”Arv och miljö” om incest skapade Vigdis Hjorth stormig debatt – och blev världskänd. Det blev också hennes infekterade släktfejd.
– De tyckte att det var förfärligt var att boken kom ut i offentligheten, och mellan raderna förstod man att de tyckte att det var ”Arv och miljö” som skapat problemen i familjen. Så var det inte. Familjen var ödelagd för länge sedan.
Läs här:
Vigdis Hjorth: ”Min mor lever – så vitt jag vet”