Miljöpartisten Bassem Nasr är kritisk till att Ung vänster hängde ut politiker på graffitiväggen.
– Min spontana känsla är obehag. Som förtroendevald har man ett liv vid sidan om politiken och då vill man inte ha sitt namn uthängt så. Man får hoppas att inte fel person går förbi och ser detta, säger Bassem Nasr.
Han tycker att en uthängning på det här sättet är populistisk. Det är dessutom problematiskt att namn hängs ut vid ett så ensidigt budskap. Även om de som gjorde texten är insatta i politiken så kan det hända att någon som går förbi får en felaktig uppfattning eftersom hen kanske inte känner till bakgrunden. Man måste tänka på att allt inte är svart eller vitt i politik, menar Bassem Nasr.
– Någon målade över listan snabbt och det var vi glada för. Det är ett ytligt och barnsligt sätt att prata politik på, säger han.
”En form av trakasseri”
Adrian Kaba, ledamot för Socialdemokraterna, menar att listan är en form av trakasseri. Han känner sig inte bekväm med målningen.
– Det känns lite obehagligt att hängas ut så. De som går förbi kanske inte har hela bilden av det politiska beslutet och får en felaktig uppfattning, säger han.
Kommunalrådet Anders Rubin, Socialdemokraterna, tar det hela med ro. Han menar att man måste vara beredd på sådant här om man är förtroendevald.
– Det var innovativt. Sitter man som kommunalråd får man räkna med att bli uthängd med namn.
Politiska krig på graffitiväggar
Han är inte förvånad över att SSU målade över budskapet efter bara ett dygn. I Malmö finns en historia av politisk krigsföring på graffitiväggar. Inför förra valet var SSU framme och målade över bilder som MUF hade satt upp. Vilket hände även när Anders Rubin var aktiv i SSU.
– Jag minns speciellt en natt inför ett val. Då målade vi över Moderaternas klotter på p-huset Anna fyra gånger samma natt.