Hoppa till innehållet

ETC Örebro

Ingen ost är den andra lik

Ost i stora lass där varje sort är gjord med en så pass stor dos kärlek att Karin Strömberg till en början tyckte att det var svårt att slita sig ifrån dem.
Ost i stora lass där varje sort är gjord med en så pass stor dos kärlek att Karin Strömberg till en början tyckte att det var svårt att slita sig ifrån dem. Bild: Bild: Pia Gyllin

ETC Örebro

Maten som korna äter, vädret, bakterier, syror och lagring påverkar resultatet när du gör ost. ”Det enda jag egentligen vet är att jag aldrig kan göra en exakt likadan ost igen”, säger Karin Strömberg Lundqvist, osttillverkare.

Vi är bortskämda med att besöka valfri matbutik och plocka den ost vi vill ha och som plånboken tilllåter. Prisskillnaderna är stora och ibland kan det vara lätt att glömma hur mycket jobb som ligger bakom framställandet av ett älskat pålägg. Karin Strömberg Lundqvist ägnar stor del av sitt liv åt att ysta ost och brinner för att få fram goda sorters ost.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Örebro!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela vintern

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela vintern till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln