Här läser du deras svar (PDF):
Vänsterpartiet och Miljöpartiet säger ja till nästan alla åtgärderna, som att införa miljözoner och arbeta för att minska biltrafiken. De kommer dock inte att kräva helt vegetarisk kost i kommunens skolor och andra verksamheter, utan vill snarare ha en vegetarisk norm. De är överens om många åtgärder för att minska utsläpp av växthusgaser, men har lite olika invändningar. Även Feministiskt initiativ har gett liknande svar som MP och V.
Miljözoner en tvistefråga
På samma sätt har Moderaterna och Kristdemokraterna många gemensamma nämnare, medan Liberalerna inte alltid håller med sina allianskollegor i miljöfrågorna. Exempelvis är Liberalerna för att utreda hur ett införande av miljözoner skulle kunna gå till i Göteborg. Det handlar alltså om en zon som tillåter endast el- eller vätgasfordon, som kommunerna kommer att kunna införa från år 2020. Men Moderaterna säger blankt nej till den typen av miljözon.
– Vi tycker att förslaget om miljözoner slår oproportionerligt mot enskilda bilägare, skriver de.
Kristdemokraterna går på samma linje och ställer sig frågande till hur människor som ”kommer att behöva investera i nya fordon med högre miljöprestanda snabbare” ska kompenseras.
Socialdemokraterna, som levererade de svar som lämnar mest för tolkning, håller varken med de andra rödgröna och rosa, eller Alliansen, i det stora hela. I dagsläget är de negativa till miljözoner och inte villiga att dra ner på flygfrämjande aktiviteter i Göteborg, exempelvis som att utöka flygplatsen, för besöksnäringens skull. Men de är, precis som flera av de andra partierna, positiva till uppfångning av koldioxid.
Överens om fjärrvärmen
Vilka åtgärder som verkligen blir av avgörs delvis av vilka som får majoritet i kommunen efter valet och därmed kan driva igenom sina ståndpunkter. Men redan nu går det att säga att staden sannolikt kommer att fortsätta att jobba för att göra fjärrvärmen och -kylan fossilfri. Det är en åtgärd som inte finns med i tabellen, men som alla partier svarade att de är positiva till. Idag är en del av Göteborg energis produktion fortfarande beroende av fossila bränslen och de eldar även sopor som exempelvis innehåller plast, även om den delen kallas ”återanvänd” värme.
– När det gäller fjärrvärmens omställning så är det en av Göteborgs viktigaste utmaningar, skriver Liberalerna, som länge varit kritiska till Renovas sopeldning.
Utredning av Gobigas
Ett annat av förslagen i utredningen är att fortsätta Gobigasprojektet. Nyligen fattade energibolagets styrelse ett beslut om att förgasningsanläggningen skulle tas ur drift och förslutas. Få partier verkar vilja plocka upp den satsningen på agendan igen. Men Vänsterpartiet lämnar dörren lite på glänt.
– För att lösa effekterna av klimatförändringarna är det nödvändigt att andelen biobränslen ökar. Vi är positiva till att se över olika alternativ för att göra detta, skriver de.
Sverigedemokraterna och Demokraterna, vars tre ledande politiker sitter i kommunfullmäktige, svarade inte på enkäten.