Dagens ETC
Henrik Scander har precis disputerat med avhandlingen Måltidskunskap Food and beverage combinations, vid Örebro universitet. Han driver tesen att sommelierer skulle kunna göra mycket nytta utanför lyxkrogarna. ”De skulle kunna göra stor skillnad inom ålderdomshem, sjukvården och i skolan”, säger han.Dag Ankersen
Text
De flesta kanske känner sommelierer från exklusiva restauranger där de föreslår dyra viner, men Henrik Scander menar att deras expertkunskap inom dryck skulle komma väl till pass inom det offentliga. Bland annat genom att förbättra kvaliteten på måltiderna.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela vintern
Vill du läsa hela vintern till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.
Dag Ankersen
Text