Hoppa till innehållet

Inrikes

Staden som bubblar av ölkultur – Så blev Göteborg bäst på bärs

Bild: Christian Egefur

Dagens ETC

Göteborg har tagit ledartröjan som Sveriges ölstad både vad gäller producenter och konsu­menter. Här bryggs det hantverksöl i vart och varannat kvarter, och av högsta ­internationella klass. Men hur och varför blev det så?

Anrika Sjuans ölhall, den enda kvarvarande klassiska ölhallen i Sverige, är fyllt till bredden denna fredagseftermiddag – så Simon Svensson skärskådar en nyinkommen porter på Brygghuset ett halvt stenkast därifrån istället. Han är bland mycket annat ölhistoriker, hemma­bryggare och öldomare och anordnar events som ölvandringar, kurser och provningar. Han tycks veta allt som går att veta om öl i Göteborg, både då och nu.

Bryggdes till husbehov  

Från misär till flest och bäst 

Göteborgsunik ölbutik  

En utmärkande kultur  

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela vintern

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela vintern till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser