När och var: Den 14 juli klockan 13.00–15.00 vid Björngårdsvillan i Slottskogen. Det är drop-in så man behöver inte vara med hela tiden.
Söndag 15 juli
Läskig vandring genom Masthugget
På den kriminologiska stadsvandringen genom Masthugget och Majorna får man höra kusliga historier från 1800-talet. Det blir alltifrån blodbad och skottlossningar till berättelsen om änkan Björkman som kastade likkistan genom dörren.
När och var: Den 15 juli klockan 13.30. Samling på Esperantoplatsen och vandringen kostar 150 kronor.
Fira Tornedalingarna
Kulturförvaltningen uppmärksammar Tornedalingarnas högtidsdag på stadsbiblioteket. Det blir högtidstal och musik av gruppen Surunmaa. Poeterna Helena Eriksson och Erik Kuoksu gör uppläsningar på svenska och meänkieli.
När och var: Den 15 juli klockan 14.00 på stadsbibliotekets trappscen. Gratis entré.
Tisdag 17 juli
Gratis kurs i arabiska
Om du inte tillhör en av de 300 miljoner människor som pratar arabiska, kan du gå till Världskulturmuseet på tisdag. En gång i veckan under juli kan man lära sig mer om arabisk kultur och samtidigt lära sig grunderna i språket.
När och var: Den 17 juli klockan 14.00–16.00 på Världskulturmuseet. Gratis entré.
Onsdag 18 juli
Fira ölets dag på bryggerimuseet
Ölets dag är en hyllning till den svenska ölkulturen och landets bryggare. I Göteborg firas det bland annat med visningar på Göteborgs Bryggerimuseum och efteråt kan man smaka på öl från Göteborgs Nya Bryggeri.
När och var: 18 juli klockan 13.00 och 17.00 på Göteborgs Bryggerimuseum, J.A. Pripps Gata 2. Visningarna är gratis men om man vill provsmaka kostar det pengar. Åldersgräns 18 år.
Rundpingis på Yaki
Under sommaren har Yaki-Da tagit upp kampen med Pustervik om att arrangera stans bästa pingisklubb. Varje onsdag kan man spela rundpingis på deras innergård och de bjuder på gratis pizza och halva priset i baren.
När och var: Onsdag 18 juli klockan 20.00–23.00 på Yaki-Da. Fri entré och 20 års åldergräns.
Torsdag 19 juli
Ängsvandra på Hisingen
På ängarna på Hisingen finns massa vackra blommor men också spännande boplatser från stenåldern. Stina Andersson från föreningen Kulturmarker sköter om ängarna och på torsdag ger hon en guidad tur.
När och var: Torsdag den 19 juli. Man anmäler sig till stina.andersson@bahnhof.se och får då veta tid och samlingsplats.