– Det har varit väldigt roligt och vi har mött många intresserade som kommit fram och pratat med oss, säger hon.
Det är allvar nu. Ge ett bidrag till ETC Stödfond för att säkra utgivningen av Sveriges enda rödgröna dagstidning. Använd ETC Varuhuset eller:
Swisha: 123 508 754 9
BG: 5372-9141
I kommunvalet 2014 fick Vänsterpartiet 9,44 procent. Gertrud Ingeman (V) tror att det kommer gå bättre den här gången.
– Jag skulle gissa att vi får 14 procent. På riksnivå tror jag det kommer ligga kring tio procent.
”Jag tror det blir 15 procent”
Partikamraten Jan-Olof Lundqvist är mer ännu mer positiv.
– Jag tror att det blir 15 procent här i Göteborg och tolv procent riks.
Jan-Olof Lundqvist har varit aktiv i partiet sedan 1973 och sitter i dag i styrelsen för Linnéföreningen.
– Jag har varit med om väldigt många valrörelser men aldrig förr har jag mött så mycket positiv respons som i år. Bland annat är det många unga som säger att de vill lämna SSU och gå med i Vänsterpartiet i stället.
Studenten Victor Westergren (S) har kampanjat både i valstugor och genom att knacka dörr.
– Jag har sett att det är stor skillnad i olika delar av stan gällande vilka frågor väljarna vill lyfta. I stan handlar det mycket om Västlänken medan människor i till exempel Tynnered och Bergsjön vill prata mer om skola och äldreomsorg.
Anne-Christine Westerholm (S), engagerad i S-kvinnor, har varit med i ett flertal tidigare valkampanjer.
– Vi har satsat mer på dörrknackning i den här rörelsen jämfört med tidigare år. Vi har mött många som tidigare bara röstat i kommunalvalet men som säger att de även ska rösta regionalt och på riksdagsvalet i år.
Hur tror du att det går?
– Jag vill inte göra några gissningar men jag håller mina tummar stenhårt för att vi ska få tillräckligt många mandat för att genomföra våra frågor.
Demokraterna gör det osäkert
Bo Anderssen sitter i Kommunfullmäktige och lokalnämnden och står i år som nummer sju på Liberalernas lista. Han är lite nervös inför utgången av valet.
– Det är väldigt svårt att veta hur det ska gå nu när Demokraterna finns. Vi får nog vara nöjda om vi inte backar. Jag tror att alla partier är lite nervösa.
Bo Anderssen sitter redan nu i kommunfullmäktige och funderar en hel del på hur Göteborgs styre kommer att se ut efter valet.
– Det finns mycket beröringsskräck mellan olika partier. Jag tror att man kommer att tvingas till någon form av mittsamverkan. Vi liberaler kommer i alla fall inte att samarbeta med Sverigedemokraterna och knappast med Vänsterpartiet heller.
Kampanjat sedan 2014
Den pensionerade förskolläraren Anne-Catrine Heldtander står på nummer 31 på Vägvalets vallistor till kommunvalet.
– Vi har kampanjat ända sedan 2014. Varje dag har vi stått på Gustav Adolfs torg och delat ut information till göteborgarna. Konstigt nog är det många som fortfarande inte har förstått det här med Västlänken.
Hur har det gått i slutspurten av ert kampanjande?
– Jättebra. Vi har våra väljare och märker att det finns en positiv inställning till oss. Vi känner inte att vi har förlorat mot Demokraterna som är ett nytt och oprövat parti.
Vägvalet tycks tappa
I GP/Sifos lokala opinionsundersökning från augusti fick Vägvalet 2,2 procent. Men Anne-Catrine Heldtander spår bättre siffror för sitt parti.
– Vi tror och hoppas på omkring sex till sju procent. Jag hoppas att vi får tillräckligt många röster för att få ett eget kommunalråd. Det här kommer bli ett ödesval alltså. Jag tror att väljarna i årets val kommer rösta på helt andra partier än tidigare på grund av att de är missnöjda.
Vad gör du på söndag kväll?
– Då ska jag först lägga upp fötterna en liten stund och vila. Sedan ska jag gå på valvaka. Vi är många som har kämpat i ur och skur i stället för att ägna oss åt våra barn och barnbarn. Men vi har gjort det här för deras framtid.