När Dagens ETC publicerade bilden spreds den som en löpeld på Facebook och genererat över 30 000 klick på etc.se. Maya och Luise säger att reaktionerna har överlag varit positiva.
– Det har väl varit någon elak kommentar på sociala medier, men de flesta har bara varit väldigt uppmuntrande, säger de.
Det var när Svenskarnas parti höll torgmöte i Kalmar i förra veckan. Under partiledaren Stefan Jacobssons tal höll de sig framme vid kravallstaketet med sin regnbågsflagga.
– Vi tror inte på våld och hat. Det kändes helt rätt med en liten kyss, speciellt eftersom det är något de är emot.
Maya och Luise har tidigare deltagit i demonstrationer mot Sverigedemokraterna och ungdomsförbundet SDU.
– Det är lite otäckt att när Svenskarnas parti finns, är det lätt att folk fokuserar på dem. Risken är att Sverigedemokraterna framstår som jämförelsevis anständiga. Det är inte bra.
Demonstrationen mot torgmötet som Svenskarnas parti hade i Kalmar var inte så välorganiserad, tycker de två.
– Många stod tysta med ryggen till, vi också i början. Men sedan var det ju de som skrek slagord och buade. Det hade varit bättre med ett samlat agerande. Egentligen önskar man ju att ingen skulle komma till torgmötet.
Lite nervösa var de för hur demonstrationen skulle avlöpa.
– När jag såg att det fanns polishästar på plats, fick jag lite ont i magen. Efter det som hände i Malmö och lögnerna kring det kändes det inte bra, säger Maya.
Angår alla människor
För Maya och Luise är det självklart att engagera sig för mänskliga rättigheter.
– Det är skrämmande att se hur rättigheterna för hbtq-personer försvinner i andra länder och man inför stränga lagar som i Ryssland och Uganda. Men vi har inte råd att bli rädda. Vi måste kämpa emot, säger Luise.
Luise menar att kampen har en personlig dimension – för alla.
– En dag vill jag ha barn och då vill jag kunna adoptera. Redan idag drabbas ju människor i Sverige av antigay-lagar eftersom Ryssland inte vill låta några svenskar adoptera på grund av att homosexuella får adoptera här. Det visar att förtryck aldrig bara är en fråga för de direkt förtryckta, utan för alla.
Maya och Luise tror att deras protestmetod skulle kan vara väldigt effektiv i stor skala.
– Tänk om man stod väldigt många och kysstes vid avspärrningarna vid ett nazistmöte. Hur skulle de reagera då? En annan metod som någon föreslog, var en skrattprotest. Att man skrattar åt allt talaren säger. Eftersom vi båda studerar teater, lät det intressant. Det skulle nog kunna få en talare att tappa sugen, för inget är värre än när folk skrattar på fel ställe.