Hon läser på andra året på den treåriga utbildningen till kulinarisk kock och måltidskreatör och höll ett välkomsttal för de nya studenterna där festandet poängterades tillsammans med att de skulle ta chansen att bli förälskade om och om igen under sina studieår, men också att alltid tänka på pluggandet mellan festerna och förälskelserna.
BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS
Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8
– Gör vad ni vill men satsa på studierna. Välkomna till den unika studiemiljön här i Grythyttan, världens bästa by och världens bästa skola, avslutade Sabina Kickmeier sitt tal med en skål.
För förstaårsstudenten Viktor Wennerström från Avesta som läser på den treåriga utbildningen till sommelier och måltidskreatör, var Grythyttan ett givet val.
– Jag känner mig taggad och glad över att vara här och förutom att bli en bra vinkännare vill jag utvecklas som person och bland annat lära mig tala inför publik på ett bra sätt. Det räknar jag med att ha nytta av i min framtida karriär som promotor av vinmärken, säger Viktor Wennerström.
– Debutantcocktailen är ett utmärkt tillfälle att knyta kontakter och umgås, fortsätter han.
Snittar och bubbel
I år hölls debutantcocktailen på Kalastorget inne i Måltidens hus.
– Om vädret så tillåter brukar vi vara utomhus men 13 graders värme och risk för regn gjorde att vi beslutade oss för att vara inomhus i år, säger Helene Gustafsson, enhetschef och adjunkt på Campus Grythyttan.
– Men vi är ju på Kalastorget och det får ju göra skäl för sitt namn i dag,
För att komma i rätt feststämning bjöds nya och gamla studenter på tre olika snittar och bubbel. Snittarna bestod av gurka med asiatisk touch, gråärtsbas med tångkaviar och syrad persilja eller potatiskroketter fyllda med hemmagjorda isterband. Till det serverades ett nyzeeländskt bubbel toppat med rosenkvitten. Förstaårsstudenterna Johanna Nordenbrand, Vanessa Lo, Alva Melin och Annica Persson lät sig väl smaka.
– Jag har varit här en vecka i Grythyttan. Det är en väldigt trevlig by med mycket natur omkring, säger Johanna Nordenbrand som läser till kulinarisk kock och måltidskreatör.
– Det finns väldigt mycket att göra för oss studenter trots att byn är så liten, säger Annica Pettersson som läser hotell och värdskap.
Viktig funktion att fylla
För Sebastian Allenius som är tredjeårsstudent på utbildningen till sommelier och måltidskreatör var det inte första debutantcocktailen. Han anser att tillställningen har en viktig funktion att fylla.
– Det är alltid bra att samlas och umgås. För mig som tredjeårsstudent är det kul att få träffa de nya och dela med mig av erfarenheter av studentlivet här i Grythyttan, säger Sebastian Allenius.