Tälten som hyst ett 40-tal palestinska asylsökande har setts som en pågående manifestation av de medverkande. Allmänhet har bidragit med mat, filtar och 15 000 namnunderskrifter. ETC skrev nyligen om hur det är psykiskt påfrestande och väldigt kallt i tälten och alla bor inte längre kvar hela tiden.
– Det är minimum mellan fem och sju personer som bor där hela tiden, killar som är från Kiruna, Malmö, Kristianstad och Stockholm men vars ärenden nu handläggs i Göteborg, säger Haisam A Rahman som fungerar som talesperson åt männen.
På torsdagen började de två sista tälten plockas ner eftersom tillståndet inte förlängts. ETC har sökt en kommentar från Polisens tillståndsenhet men inte lyckats.
– Killarna har hittat tillfälliga lösningar, vissa sover, eller äter och duschar på Syndikalisternas huvudkontor och i Vänsterpartiets lokaler, säger Haisam A Rahman som också blivit meddelad att Proletären FF upplåter sin klubbstuga som bostad i två veckor.
En av dem som egentligen bott på annan ort i Sverige är Ossama AlNajjar.
– Det är blandade känslor. Vi är glada att vi fick det generella ställningstagandet och att vi lämnar, men bara sex av oss har fått sina individuella besked. Det har varit svårt för oss att bo här så länge, men vi har en speciell känsla för människorna här. De kommer vara ingraverade i våra minnen hos var och en av oss. Hur de har varit mot oss, gästfriheten och det stora stödet som varit större än förväntat, säger han.
Vad händer nu?
– Det är smärtsamt att behöva lämna området, men vi kommer fortsätta att kämpa.
Vart ska du ta vägen?
– Alla ska hem till sitt, men jag ska försöka stanna här och förhoppningsvis bosätta mig här.
Har du hittat hem i Göteborg?
– Ja, verkligen.
Haisam A Rahman fortsätter tillsammans med en annan frivillig och jurist Peter Aasheim att gå igenom männens ansökningar om uppehållstillstånd var för sig.