I Kronofogdens beslut står det bland annat att kommunen har påpekat att det har varit inbrott i en lokal i närheten. Ingen säger rätt ut att EU-migranterna i husvagnarna skulle ha begått det, men det anges ändå som en anledning till varför de måste bort.
– Vi kommer för att plocka burkar och för att tigga ihop pengar. Vi gör inget dumt, säger Georgeta Baicu.
I rummet finns en kamin konstruerad av en tunna och ett plåtrör. Det hänger tyg och tavlor på väggarna och i ett hörn finns en mjukisapa och två klockor.
– När jag pratade med en familj tidigare så säger de att en av dem som vräks är en 14-åring som går i skolan, säger Leif Eriksson som sitter och håller i pappret som kungör att de som har listats som boende på platsen kan få böter om de inte försvinner.
Nedskräpning
Medan Georgeta Baicu visar runt i husvagnarna kommer en okänd man och dumpar skräp i närheten. Ingen hinner prata med honom, men en annan anledning till att det lilla lägret som hyser ett tiotal måste bort, är nedskräpning.
I det aktuella skogsområdet har några av de boende försökt städa upp runt vagnarna, men kläderna måste torka på streck och plywoodskivorna runt om ligger där för att det ska vara möjligt att gå i den decimeterdjupa leran.
I början av 2014 gick kommunala politiker i Göteborg ut och sade att man inte ville vräka människor från deras tillfälliga boplatser. Det varade inte länge. Redan den sommaren kom ett dussin ansökningar från kommunen till Kronofogden om att få hjälp med att köra bort migranter från platser runt om i staden. Under 2015 hade fastighetskontoret, park- och naturförvaltningen och trafikkontoret 15 sådana här ärenden. Till exempel kommunala bolag är då inte inräknade.
Vid halv nio kommer det tre personer från socialförvaltningen. De erbjuder platser på boendet Stjärnklart. En av de svenska aktivister som har kommit till platsen för att protestera mot att de rumänska romerna ska köras bort påpekar att det bara gäller någon enstaka natt.
”De behöver en chans till”
Tre nätter kan de få åt gången. Azbert Victor Simioca översätter frågan. Alla står tysta.
– Om någon erbjöd dig och mig tre nätter på Gothia mot att de tog vårt hem skulle vi nog heller inte ta det, säger Leif Eriksson.
Efter en liten stund kommer också en polis till platsen. Några av migranterna har gett sig av till en kyrka i närheten. Kronofogdens och kommunens representanter går iväg tillsammans med polisen för att överlägga.
– De här människorna kommer att hamna på gatan, de behöver en chans till och mycket hjälp, säger Azbert Victor Simioca.
Från kommunens håll menar man att de har haft flera månader på sig att flytta då det har bott människor på platsen sedan i somras. Och att man ju erbjuder annan sovplats.
– Bräcke diakoni är ingen lösning för dem, det gäller bara någon natt. Sedan måste kvinnor och gamla människor sova i skogen eller på gatan, det blir inte bra. Ni är ju ett demokratiskt land, det borde finnas något annat, säger Azbert Victor Simioca.
Han kom själv till Sverige för ett och ett halvt år sedan och har arbetat med byggnation, trädgård och med rivningsarbete. Också han bor i en husvagn.
Överläggningen är klar. Invändningarna om att det blir svårt att få ut husvagnarna genom leran bet, de får till den 4 januari på sig.
– Man kan tycka att de inte borde ha ställt dem så långt in i skogen, säger en av Kronofogdens representanter innan de ger sig av.