Hoppa till innehållet

Inrikes

Billig mat för en pank januari

Med rödlök hemma kommer man långt, menar Karolina Sparring.
Med rödlök hemma kommer man långt, menar Karolina Sparring. Bild: Foto: Norstedts/Shutterstock

Dagens ETC

När det är alldeles för långt kvar till löning och snabbnudlarna ekar ensamma i skafferiet. Då bjuder kocken Karolina Sparring på massor av tips för enkla och goda maträtter som inte kostar skjortan. – Billig mat behöver inte alls vara tråkig, säger hon, som skrivit kokboken ”Veckan före löning”.

Januari är årets fattigaste månad och för många känns väntan på lönen den 25:e orimligt lång. Att då ha fantasi och ork att laga god och hälsosam mat kan kännas övermäktigt. Men det finns räddning!

Många förknippar nog billig mat med tråkiga snabbnudlar och blekgrå linssoppa. Är det en myt?

Hur är det med hälsoaspekten då, går det att laga billig mat som också är nyttig?

Vilka råvaror ska man prioritera när det är som allra tommast i plånboken?

Har du någon magisk krydda eller ingrediens som piffar upp även den tråkigaste rätt?

Vietnamesisk rödkålssallad med fläskfärs och sesamfrön 

Blomkålsrösti 

Caponata 

Boquerones på strömming 

Hummus på gula ärtor 

Vill du fortsätta?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs ända till i sommar

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa ända till sommaren till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser