Hoppa till innehållet

ETC Göteborg

Benisa lagar klimatsmart mat åt förskolebarnen

Benisa Mehinagic har många trick för att slänga så lite mat som möjligt.
Benisa Mehinagic har många trick för att slänga så lite mat som möjligt. Bild: Bild: Sanna Arbman Hansing

Dagens ETC

Förskolekocken Benisa Mehinagic avskyr att slänga mat. I stället bakar hon bröd på överbliven havregrynsgröt och kokar soppa på gårdagens sallad.

Benisa Mehinagic tar ut två vegetariska tacopajer ur ugnen och ställer dem på en rullvagn tillsammans med stora skålar med gurkstavar och halverade körsbärstomater. Hon fyller på med små skålar av gårdagens pasta, blandad med fetaost och persilja. Till sist ställer hon dit en liten skål med gurka till en pojke som inte tycker om några andra grönsaker.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln