Hoppa till innehållet

Reportage

"Att handla mat känns avlägset"

Frilansjournalisten Andreas  Jakobsson hämtar merparten av  sin mat från containrar  bakom matbutiker.
Frilansjournalisten Andreas Jakobsson hämtar merparten av sin mat från containrar bakom matbutiker. Bild: Bild: Privat

ETC Uppsala

I mer än tre år har frilansjournalisten Andreas Jakobsson hämtat merparten av sin mat ur butikernas sopcontainrar. En spännande skattjakt, ett sätt att drastiskt sänka matkostnaderna, men också en protest mot det enorma matsvinnet i samhället. Det här är en rapport från en dumpstringsrunda i Uppsala.

Ingrid hämtar upp mig vid 21 på kvällen och vi åker genom ett lätt snöfall och senvintermörkret till en av Uppsalas yttre stadsdelar. Det är fredagskväll och fortfarande en del folk i rörelse. Några fotgängare kryssar genom centrumet, ett par bilar med människor i och utanför på en parkering.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Uppsala!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln