Den talare som nog flest såg fram emot var Kajsa Ekis Ekman, som bland annat är ledarskribent för Dagens ETC. Hon menade i sitt tal att EU inte alls är ett fredsprojekt, som ofta framhålls, utan att det från första början handlat om att främja handel.
– De sociala rättigheterna är bara en morot som de håller fram men som vi aldrig kommer att få äta. EU är beviset att storkapitalet behöver en stat, men vad det inte behöver är demokrati, säger hon.
Elproblem
Mitt i hennes tal gick elen, och för att kunna höra vad hon sa gick alla demonstranter närmare podiet och i tystnaden skanderades några slagord om att Sverige skulle lämna EU. När elen väl var på igen fortsatte Kajsa Ekis Ekman sitt tal om EU, och propagerade för ett så kallat Svexit: Att Sverige lämnar EU.
– Jag tycker Brexit är asbra. Många i Sverige är rädda för Brexit för att de var massa rasister som drev på för det. Och det är sant, men problemet är att det är EU:s konstruktion som skapat rasisterna och om vi inte lämnar kan vi inte heller komma bort från de konsekvenserna.
Vill lämna EU
Bland de som kommit för att demonstrera fanns Ingrid Nilsson, 61 år, som jobbar inom offentlig sektor. Hon har kommit till demonstrationen för att hon är, och har alltid varit, EU-motståndare.
– Jag tycker Sverige borde gå ut ur EU. Jag tycker det är bedrövligt att de ska ha ett sånt här möte i Göteborg som stänger av hela stan och kostar massa pengar, säger hon.
Men nu ska ju EU driva en mer social linje, som man beslutade i dag. Är inte det bra?
– Det beror på vad man menar med att vara likvärdig. Betyder det att de andra länderna ska komma upp till vår nivå, eller handlar det om att vi ska sänka våran så att det blir rättvist? Sen sa ju Stefan Löfven att varje land ska få bestämma sin politik själv, så då undrar jag vad vitsen med mötet ens är.
Simon Renner, 27 år, var en annan av demonstranterna.
– Jag vill se ett äkta solidariskt Europa, som inte är byggt på den högerpolitik som EU är byggt på. Det handlar om att skapa något baserat på människovärde, gemenskap och solidaritet.
Införandet av en social pelare ger Simon Renner inte mycket för.
– Jag tänker att det är mycket struntsnack. Så länge det sker inom ramen för EU kommer det inte ge något för vanliga arbetare, säger han.