Hoppa till innehållet

Krispiga getostbollar med honung

De här små bollarna är med sin frasiga utsida och mjuka, ostiga insida helt oemotståndligt goda. Se till att göra tillräckligt många – det är omöjligt att inte ta en till. Och en till. Och en till.

Ur boken Allt gott av Cena Atelier (Natur&Kultur)

4 portioner, 60 minuter

  • 150 g chèvre
  • 100 g färskost
  • 1 msk hackade örter
  • t ex timjan och rosmarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 dl panko
  • neutral olja till fritering
  • honung
  1. Smula chèvren och blanda med färskost och örter. Rulla till bollar och ställ i frysen 30 minuter. 
  2. Rulla i mjöl, sedan ägg och sist panko.
  3. Värm oljan till 170–180 grader. Fritera bollarna, några i taget, tills de är gyllene. 
  4. Lyft upp med hålslev och låt rinna av på en bit hushållspapper. 
  5. Ringla över honung. Servera gärna med fikon.

Du kanske även gillar