![](https://cdn.publisher-live.etc.nu/swp/uc3g8l/media/20211113041112_123df23e7f12b57111749441e5354573429b581190b3b668f2fb98f0ba0e254c.jpg)
Dagens ETC
”En viktig anledning till att konsumtionen minskar är att svenskarnas intresse för hållbarhetsfrågor ökar.”![Sam Linderoth](https://cdn.publisher-live.etc.nu/swp/uc3g8l/authors/sam-linderoth_eb28719ac2befb201355c348c775d54f19d6aa71.jpg)
Sam Linderoth
Research
Köttätandet i Sverige fortsätter att minska, visar nya siffror från Jordbruksverket. Förra året åt varje svensk i snitt 83,5 kilo kött och fågel, vilket är en minskning med 2,2 kilo från 2017. Jämfört med 2016 rör det sig om en nedgång med 4,2 kilo.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.
3 månaders sommarrabatt
Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.
![Sam Linderoth](https://cdn.publisher-live.etc.nu/swp/uc3g8l/authors/sam-linderoth_eb28719ac2befb201355c348c775d54f19d6aa71.jpg)
Sam Linderoth
Research