![](https://cdn.publisher-live.etc.nu/swp/uc3g8l/media/20220728120756_ee01fe1ed6d7aa10e432f6dd8e8271cce9404ac0d0346a1b6d1556c9cf135bc2.jpg)
Dagens ETC
Trots en stor efterfrågan på lokal strömming och sill tvingas många småskaliga kustfiskare och livsmedelsproducenter längs Östersjön att lägga ned sin verksamhet. Ekonomin går inte ihop när industritrålare rensar havet på småfisk som blir till foder för norsk lax.
![Ibrahim Alkhaffaji](https://cdn.publisher-live.etc.nu/swp/uc3g8l/authors/ibrahim-alkhaffaji_0b5aca70e467b921b827d0dc3d37ab427656aab9.jpg)
Ibrahim Alkhaffaji
Text
Nyligen berättade surströmmingsfabriken Oskars att verksamheten tvingas upphöra. Därmed gick en bit av svensk matkultur i graven, då företaget enligt många finsmakare gjorde den bästa surströmmingen i världen. Bakom beslutet ligger de kraftigt minskade fångsterna av stor strömming de senaste åren.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.
3 månaders sommarrabatt
Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.
![Ibrahim Alkhaffaji](https://cdn.publisher-live.etc.nu/swp/uc3g8l/authors/ibrahim-alkhaffaji_0b5aca70e467b921b827d0dc3d37ab427656aab9.jpg)
Ibrahim Alkhaffaji
Text