Hoppa till innehållet

Veganskt

Så ska veganmaten bli mer aptitlig

I forskartagen, Jeanette Purhagen (t  v) pratar med kollegan Karolina Östbring

I forskartagen, Jeanette Purhagen (t v) pratar med kollegan Karolina Östbring

Bild: Hilde Skar Olsen, LU

Dagens ETC

Gummiliknande eller helt utan tuggmotstånd. Veganmat ratas ofta på grund av hur den upplevs i munnen. Nu har forskare utvecklat en metod som ska ge konsistensen ett lyft – och få fler att välja vego framför kött.

Alla gillar god mat, men det räcker inte att maten smakar bra för att den ska uppskattas helt och fullt

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln