Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Så lagar du klimatsmart mat för liten peng

Hanna Olvenmark är aktuell med nya kokboken ”Portionen under tian” (Ordfront förlag).
Hanna Olvenmark är aktuell med nya kokboken ”Portionen under tian” (Ordfront förlag).

Dagens ETC

Med nya kokboken ”Portionen under tian” slår dietisten Hanna Olvenmark hål på myten att god och hälsosam mat måste vara dyr, och gör snålheten till en dygd. ”Att hushålla med de resurser en har tillgång till, vare sig det gäller tid, pengar eller energi, ger mer utrymme för sådant som är viktigt på riktigt”, säger Hanna Olvenmark.

Om kokboksutgivning vore en sport skulle Sverige ligga i topp. Sett till antal invånare ges det ut fler kokböcker här än någon annanstans. En allt större andel är numera vegetariska, och flera betonar nyttan av att äta efter säsong, inte minst för klimatets skull. Så långt stämmer Hanna Olvenmarks nya kokbok ”Portionen under tian” (Ordfront förlag) väl in i trenden. Frågan är då hur det kom sig att hon såg behovet av ytterligare en grön kokbok – till den långa rad som redan finns att välja bland?

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser