Hoppa till innehållet

Klimat & Miljö

Hur ska Sverige minska sitt matsvinn?

När det talas om matsvinn handlar det ofta om slöseri hemma hos var och en. Elin Aronsen Beis vill rikta uppmärksamheten mot företagen.
När det talas om matsvinn handlar det ofta om slöseri hemma hos var och en. Elin Aronsen Beis vill rikta uppmärksamheten mot företagen. Bild: Bild: Shutterstock

Dagens ETC

När det talas om matsvinn handlar det ofta om slöseri hemma hos var och en. Elin Aronsen Beis, som arbetar heltid med att minska svinnet, vill rikta uppmärksamheten mot företagen. – Jag börjar tro att den enda vägen är att det ska börja kosta för företag att kasta mat. Annars är risken att det systematiska svinnet fortsätter.

– Den enda riktigt hållbara maten, oavsett vad du väljer att äta, är uppäten mat. Mat kräver så otroligt stora resurser att ta fram i fråga om arbetskraft, livsmedelssäkerhet, vatten, hav, land och material, att varje kastat livsmedel eller måltid är ett stort misslyckande, säger Elin Aronsen Beis.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela hösten

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser