Hoppa till innehållet

Surströmming

Surströmming – från fattigmanskost till festmat

Ruben Madsen.
Ruben Madsen.

Dagens ETC

Ruben Madsen bor på Ulvön, Sveriges surströmmingsmecka i hjärtat av Höga kusten. Han startade Surströmmingsakademien 1999 men håller inte stenhårt på premiärdagen tredje torsdagen i augusti. – Producenterna ska leva också, är strömmingen klar är det bara att skeppa iväg den och avnjuta den, säger han.

Ruben Madsen, även kallad Surströmmingskungen, föredrar hela strömmingar framför filéer.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln