Hoppa till innehållet

ETC Örebro

Pest eller pesto?

Bild: Bild. Heiko Junge/TT

ETC Örebro

Låt gårdagens rester och vissna grönsaker bli en läcker omelett eller en värmande soppa. I dag visar studenter från Örebro universitet vilken mat man kan laga av det som annars slängs bort.

En barnfamilj med två barn slänger nästan ett kilo matavfall varje dag. En del är förstås morotsblast, apelsinskal eller annat som man inte kan äta. Men mycket av avfallet skulle med lite fantasi faktiskt kunna räddas från den bruna avfallspåsen.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Örebro!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.

3 månaders sommarrabatt

Från

Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln