Dagens ETC
Den smälter på tungan som smör på varmt bröd och smeker gommen som som finaste siden. Så beskriver fransoserna den klassiska maträtt som inte får saknas på det traditionella julbordet: Anklevern, fet lever – foie gras. Men det fina med det franska behöver inte förloras av att äta hållbart och sluta plåga gäss. Nej, det bästa med det franska köket är poesin.Emma Sofia Dedorson
Text
Som multikulturell familj i Frankrike har vi en viss frihet att bryta mot traditioner. Vi är en klassisk mamma-pappa-barn-konstellation men i övrigt är vi ”konstiga” – för att citera vår väldigt stereotypiskt franska grannkvinna, Madame Capdeville. Pappan är spansk, fast katalan, mamman (jag) är svensk men utvandrad sedan länge och inget av våra tre barn är födda i samma land.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Nu kan du låsa upp alla artiklar i en vecka - utan kostnad. Ingen bindningstid.
3 månaders sommarrabatt
Vill du prenumerera hela sommaren till superpris? Nu får du 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.
Emma Sofia Dedorson
Text