Hoppa till innehållet

Mörk choklad minskar risken för diabetes

Dagens ETC

|

Mörk choklad tycks sänka risken för att drabbas av diabetes typ 2, skriver TT. Enligt en amerikansk studie, som tagit hänsyn till andra riskfaktorer som kost, fysisk aktivitet och ärftlighet, visade det sig att personer som åt minst 150 gram mörk choklad i veckan hade 21 procents lägre risk för att drabbas av diabetes än de som inte åt mörk choklad. 

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.

POPULÄRT VAL: Läs hela vintern

Från
99 kr för 3 mån
Beställ här

Vill du läsa hela vintern till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.


Betala per år

Från

Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser