Mörk choklad minskar risken för diabetes
Stina Berglund
Text
Dagens ETC
Mörk choklad tycks sänka risken för att drabbas av diabetes typ 2, skriver TT. Enligt en amerikansk studie, som tagit hänsyn till andra riskfaktorer som kost, fysisk aktivitet och ärftlighet, visade det sig att personer som åt minst 150 gram mörk choklad i veckan hade 21 procents lägre risk för att drabbas av diabetes än de som inte åt mörk choklad.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela vintern
Vill du läsa hela vintern till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.
Stina Berglund
Text