Hoppa till innehållet

Utrikes

Tillbaka till framtiden

Till innehåll

Alfonso Chico (till höger), grundare av La Junquera, rider med sin cowboy och sin flock.

Bild: Matilde Gattoni

ETC nyhetsmagasin

Spaniens frukt och grönsaker är en stapelvara i stora delar av Europa. Men upphettningen hotar odlingarna i den redan torra jorden.

ETC besöker odlarna och forskarna som genom en kombination av uråldriga metoder och den senaste tekniken ska rädda skörden – och klimatet.

Det är nästan lunchtid när Alfonso Chico lämnar familjens gård i de torra, vindpinade bergen i sydöstra Spanien och trotsar den starka vårsolen för att titta till sina nyanlända kor från Murcia.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC nyhetsmagasin!
Om du redan är det loggar du in här .

Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar från ETC Nyhetsmagasin en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Teckna en årsprenumeration på ETC nyhetsmagasin.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser