Alltså 25:e-platsen på ett enskilt partis lista till ett parlament där hela Sverige totalt totalt har 21 ledamöter idag, varav Liberalerna står för ett (1).
Men uttrycket ”votering är begärd och skall verkställas” är alltjämt det vackraste som finns, åtminstone för alla de politiska gräsrötter, kommunsekreterare och ersättare i stadsdelsnämnder som kämpar på i föreningsdemokratins tjänst år ut och år in.
Björklund fick medalj
Liberalerna kallar sin partikongress för landsmöte, och den förre partiledaren Jan Björklund, som var i Linköping som gäst för att få medalj av nuvarande partiledaren Johan Pehrson, berättade att detta var hans 24:e i ordningen.
Och att ungdomarna i Luf å ena sidan var det ljusa hoppet om framtiden, men å andra sidan skulle man rösta emot alla deras försök att förändra.
Nu kändes det som att ungdomarna ändå fick igenom en hel del, även om några av de frågor som de själva sätter högt på agendan – liberaliserad alkohol- och narkotikapolitik – kommer upp först under söndagen.
Het debatt om slöjförbud
Men om någon vinnare ska utses på Liberalernas landsmöte så är det ändå de socialliberala, med Stockholms oppositionsborgarråd Jan Jönsson i spetsen, som rodde hem flest delsegrar i det tröskande maratonloppet av hundratals motioner.
Nästan allt har gått i den väg jag önskade.
Strax innan alla liberalpartister drog på den stora landsmötesfesten på lördagskvällen, står en lycklig Jan Jönsson i foajén:
– Nästan allt har gått i den väg jag önskade, säger han.
Några av de motioner han syftar på handlar om ett förbud mot slöja för barn i förskola och lägre grundskola, att sänka standarden på svenska fängelser och att outsourca svenska fängelseplatser utomlands.
Förslag som landsmötet alltså röstade emot, där den tveklöst största debatten handlade om slöjförbudet.
Företrädare som Mauricio Rojas och kvinnoförbundet Liberala kvinnor ville se förbudet, medan en övervägande majoritet med många unga i spetsen gick emot.
Pourmokthari rev ner applåder
– Det kan inte vara en tygbit som vi tror utgör skillnaden mellan att vara hedersförtryckt och inte, säger en väldigt glad Simona Mohamsson till Dagens ETC.
28-åringen från Göteborg som ses som ett av de stora framtidsnamnen i Liberalerna, men inte nådde hela vägen fram när hon försökte utmana Anna Maria Corazza Bildt om andraplatsen på partiets EU-lista.
I och med att landsmötet röstade emot föll alltså hoppet för slöjförbudsförespråkarna som annars hade haft majoritet i riksdagen, då övriga tre Tidöpartier vill se det.
Störst applåder rev tveklöst Romina Pourmokthari ner när hon bland de sista i debatten klev upp i talarstolen och höll ett sylvasst anförande.
– Ett förbud skulle vara goda nyheter för de allra mest extrema religiösa skolorna, där kölistan skulle bli lång.
Nämns som kommande partiledare
Romina Pourmokthari är den självklara superstjärnan i Linköping. Flera jag pratat med under två dagar här har nämnt henne som en självklar framtida partiledare.
Att hon är högsta ansvarig minister för att Sverige ökar – ökar – utsläppen, mitt under brinnande klimatkatastrof, det är visst inte så viktigt.
Ett annat beslut som gick i socialliberal riktning handlade om den omstridda informationsplikten, eller angiverilagen som de många kritikerna kallar den.
Hela landsmötet inleddes för övrigt med att partiledaren duckade undan en aktion av kampanjorganisationen Skiftet, som stod utanför entrén på fredagsförmiddagen och bjöd på ”brun sörja” kaffe) med budskap och hårda markeringar mot det svek som de uppfattar Liberalerna gjort när de satt sig i knäet på SD, och överhuvudtaget öppnar för en lag där offentliganställda ska tvingas anmäla papperslösa som de kommer i kontakt med i sina yrken.
Nu beslutade Liberalerna att stora undantag ska göras för alla anställda inom vård, skola och socialtjänst, samt bibliotek.
Hur de ska lyckas få igenom det i kommande förhandlingar med SD återstår fortfarande att se.
SD-frågan fick inget svar
En person sa till mig att man kanske kan agera som Socialdemokraterna gjorde med flera jobbiga frågor i Januarisamarbetet, då man helt enkelt fördröjde processen genom tröskande utredningar så länge att frågan hann dö lagom till nästa maktskifte.
Den överhängande frågan kvarstår dock:
Hur ska Liberalerna agera i relationen till SD?
Det spelar ingen roll att det är nästan tre år till nästa val, det är den frågan som precis alla vill ha svar på redan nu.
Johan Pehrson betonade bara att han inte kan släppa fram en regering där Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna ingår, men ville inte utveckla mer.
Långt innan dess måste dock Johan Pehrson, Romina Pourmokthari, Jan Jönsson, Simona Mohamsson, Mauricio Rojas och alla andra liberalpartister göra något drastiskt, för att inte partiet helt ska tyna bort i tomheten.
Snart krävs ett mirakel
Stödet för L är nere på rena katastrofnivåer nu.
I den sammanvägda mätningen hos Omnipoll ligger man på blott 2,6 procent, och det är genuint svårt att se vad som ska få dem att lyfta.
Många landsmötesdeltagare försöker nog aktivt förtränga alla opinionssiffror medan de hänger bland partivänner i den uppsluppna stämningen på en kongresshall i Linköping denna helg.
Men snart kommer det krävas mirakel för att inte Liberalerna ska slippa få en enda fråga om regeringssamarbete något mer.
Det är nämligen ganska svårt att förhandla om socialliberal politik i regeringen om man inte ens kommer in i riksdagen.