1. Tiden Second hand. Här intervjuar Aleksijevitj människor före och efter perestrojkan och Sovjets fall. Ett mäktigt körverk om hur vanliga människors lidande under Sovjet avlöses av lidandet under rovgirig kapitalism. Tiden second hand är Aleksijevitj mest genomarbetade bok och fungerar som en sammanfattning av hennes stora projekt Utopins röster.
2. Kriget har inget kvinnligt ansikte. En bok som många har som favorit bland hennes böcker. Den består av intervjuer med kvinnliga soldater i Röda Armén. Berättar om hur deras insats konsekvent förringats i historieskrivningen. En av de första böckerna i Utopins röster och därför inte lika intrikat sammanvävd som senare delar, ex. Tiden second hand och Bön för Tjernobyl. Men mycket drabbande ändå.
3. De sista vittnena. Skriven i samband med Kriget har inget kvinnligt ansikte. Består av intervjuer med människor som var barn när världskriget kom till Vitryssland 1941. Aleksijevitj bad dem att försöka minnas med ”sina barnsliga ord och sina barnsliga känslor”. Männen och kvinnorna minns nyplockade smultron i sönderskjutna soldathjälmar och doften av syrén och hägg från ett sönderbombat Minsk. Något mera skakande och vackert får man leta efter.