Dagens ETC
Augusti är kräftskivetider – men den som vill festa på svenska kräftor bör skjuta på premiären. – Den kalla våren och försommaren försenade skalömsningen så nu behöver de några veckor för att äta upp sig, säger kräftexperten Tommy Odelström.Karin Holmberg
Text
Länge var kräftor en lyx förbehållen adel och kungar. På 1800-talet började borgare med skärgårdsvillor bjuda på kräftkalas, men det dröjde ända till 1960-talet innan kräftskivan, med kokta kalla kräftor, slog igenom på bred front i de svenska hemmen.
Vill du fortsätta läsa?
Bli prenumerant på Dagens ETC!
Om du redan är det
loggar du in här
.
JUST NU: Prova en vecka utan kostnad
Gör som över 24 000 andra – registrera ett konto på etc.se. Ingen bindningstid – avsluta när du vill.
POPULÄRT VAL: Läs hela hösten
Vill du läsa hela hösten till superpris? Prova 3 månader för 99 kronor. Ingen bindningstid.
Betala per år
Du kan spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.
Karin Holmberg
Text